Reinaas: Eesti parlamendis on seltskond, kellel on kahju Ukrainat abistada, piinlik (46)

Lomely Mäe
, ajakirjanik
Copy
Marek Reinaas
Marek Reinaas Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Marek Reinaas tegi täna pärast Ukraina presidendi külastust sotsiaalmeedias postituse, kus ta kritiseeris EKRE liikmeid nende kahepalgelisuse tõttu.

«Täna käis riigikogus Ukraina president Zelenskõi. Pidas südamliku kõne, tänas Eesti rahvast. Saalis olnud Eesti rahva esindajad vastasid sooja aplausiga, osal läks kergelt silm märjaks, osal tuli klomp kurku, ilus hetk,» kirjutas Reinaas ühismeedias.

Tema sõnul tuleb Ukrainaga seoses sellest nädalast meelde kaks pildikest.

«Esimene on esmaspäevast. Rahanduskomisjoni istung. Arutatakse komisjoni vastust riigikohtule. Nimelt on EKRE fraktsioon andnud riigikohtusse värskelt vastu võetud otsuse, mille järgi Eesti lubab korvata Ukraina laenuintresse,» kirjutas Reinaas ning lisas, et see otsus on vähim, mida me saame Ukraina abistamiseks teha.

«Kui Euroopas pidurdab Ungari 50 miljardilise abipaketi andmist Ukrainale, siis Eestis teeb EKRE sama asja. Ainult väiksemates mastaapides. Nad paluvad riigikohtul tühistada riigikogu otsuse Ukraina laenuintresside korvamise kohta. Et Eesti ei saaks Ukrainat aidata. Kuna EKRE esindajaid rahanduskomisjoni istungile ei ilmu, siis pole ka kelleltki küsida, miks nad seda teevad. Ukrainlased võitlevad kogu Euroopa vabaduse eest, valavad verd, aga peavad vastu,» sõnas Reinaas.

«Aga Eesti parlamendis on seltskond, kellel on kahju Ukrainat abistada. Piinlik,» lisas ta.

Teine pildike, mille Reinaas välja tõi. 

Foto: Marek Reinaas / Facebook

«Seesama pildike postituse juures. Pärast president Zelenskõi siirast kõnet, milles tänati Eestit osutatud abi eest, paluti Eesti rahva teenreid koos kõige kuulsama Ukraina rahva teenriga hetke jäädvustama. Et tulge koos Zelenskõiga pildi peale, sest Eesti on Ukraina suur sõber ja toetaja. EKRE rahvas krapsti püsti ja uhkelt poseerimiseks valmis,» lisas Reinaas.

«Äge on ju meie aja kangelasega ühe pildi peale saada. Savi nendest Ukraina intresside korvamisest ja toetamisest. Peaasi, et pildi peale saaks. Ikka piinlik,» lõpetas Reinaas postituse.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles