Kristina Kallas: streik peab piirduma üldhariduskoolide õpetajatega (2)

BNS
Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas tegi Eesti Haridustöötajate Liidule ettepaneku piirduda 22. jaanuaril üldhariduskoolide õpetajate streigiga, teiste õpetajate puhul tuleks kasutada hoiatusstreiki või streigile toetuse avaldamist.

Kallase sõnul on kõigil, ka erivajadusega õpilaste õpetajatel ning teistel õpilastega tegelevatel töötajatel põhiseaduslik streigiõigus. «Samas ei saa me nõustuda sellega, kui kõige haavatavam hariduse sihtrühm jääb töötüli ajal vajaliku järelevalve ja toeta. Oleme praegu sellise olukorra lävel, kus suurema hoolduskoormusega õpilastega tegelemise kogemust omavate õpetajate, aga ka kasvatajate ja hooldajate eemalolek ning nende asendamine lastevanemate või muude täiskasvanutega võib seada ohtu nende õpilaste turvalisuse,» põhjendas Kallas.

Haridusminister rõhutas, et piiratud arusaamisvõime või piiratud eneseregulatsioonioskusega õpilaste jaoks koosneb turvalisus eelkõige ennustatavast kasvukeskkonnast ning juba tuttavatest täiskasvanutest. «Eelkirjeldatud minetus väljub meie hinnangul streigi olemuse raamidest, mis peaks piirnema tööseisakust tulenevate ebamugavustega, et viidata töötüli olulisusele,» toonitas Kallas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles