Venemaal redutav erakonna Koos juht Oleg Ivanov võitis lahingu netilaimaja vastu (2)

Valeria Jermakova
, ajakirjanik
Copy
Liikumise Koos juht Oleg Ivanov tänavu mais Sotšis.
Liikumise Koos juht Oleg Ivanov tänavu mais Sotšis. Foto: Facebook

Erakonna Koos üks juhte, praegu Venemaal viibiv Oleg Ivanov kaebas kohtusse Eesti elaniku, kes nimetas Ivanovi Facebooki postituses valetajaks ja aferistiks ning süüdistas teda varguses.

2021. aastal avaldas Jelena Russakova Facebooki grupis «Küsin nõu» («Ищу совета») Ivanovi kohta postituse, nimetades teda valetajaks, aferistiks ja vargaks. Samuti süüdistas ta Ivanovi poest alkohoolsete jookide varastamises.

Harju maakohus arutas kolmapäeval, 10. jaanuaril Ivanovi hagi, milles ta nõudis ebaõigete faktide ümberlükkamist ja moraalse kahju hüvitamist. Kohtunik tegi pooltele ettepaneku sõlmida kompromiss ja kuna mõlemad pooled soovisid konflikti kiiresti lahendada, siis otsustati moraalse kahju sissenõudmise punktist loobuda.

Kohus mõistis Russakovalt välja menetluskulud 300 eurot ning lisaks peab ta advokaatidele nende töö eest maksma 300 eurot.

Otsusega peab Russakova avaldama samas FB grupis postituse ja lükkama ümber kõik Ivanovi kohta esitatud süüdistused. Russakova advokaat lubas, et see saab tehtud juba lähitulevikus.

Ivanovi advokaat Ilja Santašev ütles Rus.Postimehele, et tulemus on täpselt selline, nagu tema klient soovis. «See oli solvav postitus, mis sisaldas tõele mittevastavat teavet,» ütles Ivanovi esindaja.

Postituses väitis Russakova, et Ivanov on aferist, kes varastas poest õlut ja on teda ähvardanud. Ivanovi advokaadi sõnul on kõik need süüdistused valed. «Esitasime hagi ja täna jõudsime kompromissini, mille järgi juhtum lõppes nii, nagu Ivanov soovis. Kostja avaldab ümberlükkava postituse, milles teatab, et see, mida ta varem väitis, ei vasta tõele,» ütles advokaat.

Kes on Oleg Ivanov?

Oleg Ivanov on meedia tähelepanu alla sattunud eelkõige oma venemeelsete vaadete tõttu. Ta on esinenud korduvalt Venemaa propagandisti Vladimir Solovjovi telesaadetes.

Eelmisel aastal osales Ivanov märtsis toimunud riigikogu valimistel erakonna Koos/Vmeste ridades. Valimistel kogus Ivanov Tallinnas Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita piirkonnas 2699 häält, millest aga parlamenti pääsemiseks ei piisanud.

Eelmisel kevadel lahkus Ivanov Eestist ja koordineerib oma sõnul erakonna tööd Venemaalt. Ta on öelnud, et teeb sealt ettevalmistusi ka Euroopa Parlamendi valmistel osalemiseks. Liikumise Koos üks juhtliikmeid Aivo Peterson viibib alates mullu kevadest vahi all ja talle on esitatud süüdistus Eesti Vabariigi vastase suhte loomises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles