NÄDALA PERSOON Pille Kaisel: ma vahetaks aasta inimese tiitli selle vastu, et Metsküla kool tagasi antaks (13)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Pille Kaiseli sõnul on mõistusevastane, et väga hea ja kasvava õpilaste arvuga Metsküla kool, mida pole ka kallis üleval pidada, pannakse lihtsalt kinni. «Me teeme kõik selleks, et Metsküla kool jääks püsima,» lubab Kaisel.
Pille Kaiseli sõnul on mõistusevastane, et väga hea ja kasvava õpilaste arvuga Metsküla kool, mida pole ka kallis üleval pidada, pannakse lihtsalt kinni. «Me teeme kõik selleks, et Metsküla kool jääks püsima,» lubab Kaisel. Foto: Sander Ilvest

Postimehe aasta inimese tiitliga pärjatud Pille Kaisel tahaks kõige rohkem seda, et õigus ja õiglus võidaks ning Metskülas kool jälle ametlikult uksed lahti teeks.

Juba viiendat kuud juhib ta Metskülas geriljakooli, mis on sündinud lapsevanemate protestist Lääneranna vallavolikogu otsuse vastu haridusasutus sulgeda. 21 last õpib, detsembris said nad ka tunnistused, aga seaduse silmis ei täida nad koolikohustust, sest Metsküla kooli pole enam juriidiliselt olemas.

Lapsevanemate meeleheidet ja muret oma laste pärast iseloomustab üks lause, mis öeldi kolmapäeva õhtul, kui kohtuti Lääneranna volikogu esimehe Armand Reinmaaga. Lapsevanemad pole nõus sellega, et koolijuht lapsed vanemailt küsimata Lihula gümnaasiumi nimekirja kandis. Üks ema ütles volikogu esimehele, et kui too arvab, et teab paremini, mis tema lapsele hea, siis võiks vallavalitsus temalt vanemlikud õigused ära võtta. Reinmaa ei kostnud selle peale midagi.

Metskülas on käinud president ja haridusminister, aga abi ole kooli avatuna hoidmiseks tulnud kummaltki. Viimati teatas haridusminister Kristina Kallas (Eesti 200), et pole nõus tegema Metskülla riigikooli, kuigi lapsevanemad seda temalt palusid.

Lapsevanemate viimane lootus on avada erakool, aga selle avamiseks on vaja vallavolikogu nõusolekut. Kas Lääneranna volikogu sellega nõustub, pole selge.

Tallinna halduskohtu kohtunik Janek Laidvee avalikustab oma otsuse, kas sulgemine oli seaduslik, 20. veebruaril.

Kohtume Pille Kaiseliga kolmapäeval Metsküla koolimajas. Oleme viimase aasta jooksul saanud kokku nii palju kordi, et pole mõtet enam peita, et sinatame teineteist.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles