Omavalitsuste liit nõuab ministeeriumilt õpetajate streigi eel 5,3 miljonit

BNS
Copy
Eurod
Eurod Foto: Arvo Meeks

Eesti Linnade ja Valdade Liit nõuab haridus- ja teadusministeeriumilt, et omavalitsustele tagataks hiljemalt enne õpetajate streiki kindlus õpetajate palgatõusu jaoks puudu oleva 5,35 miljoni jõudmiseks omavalitsuste eelarvesse.

Eesti Linnade ja Valdade Liit soovib omavalitsuste huvide kaitsmiseks saada kindlust, et puuduolev 5,35 miljonit eurot ministri käskkirjaga on omavalitsustele jagatud enne õpetajate tähtajatut streiki, mis algab 22. jaanuaril.

Liidu asedirektor Jan Trei leiab, et kui jaanuarikuu jooksul käskkiri lubatud 5,35 miljoni euro kohta omavalitsusteni ei jõua, siis ei ole võimalik omavalitsustel õpetajatele palgakasvu jaanuarist tagada.

Selleks, et tagada täistööajaga töötavale üldhariduskooli õpetajatele 1803 euro suurune miinimumpalk, on vaja omavalitsustele jagada toetusfondi korralduses ette nähtud toetusele lisaks 5,35 miljonit eurot.

«Haridus- ja teadusministeerium on omavalitsustele teada andnud, et õpetajate töötasu alammäära tõstmiseks 1803 eurole puudu olev summa ministeeriumi eelarvest antakse. Eesti Linnade ja Valdade Liit omavalitsuste esindusorganisatsioonina soovib teada, millal lubatud ministri käskkiri, mis kindlustab omavalitsustele puudu oleva 5,35 miljoni, saab ministri allkirja. Kui jaanuarikuu jooksul käskkiri omavalitsusteni ei jõua, siis ma kahjuks ei näe, kuidas omavalitsused saaksid õpetajatele palgakasvu jaanuarist tagada,» märkis Trei.

Omavalitsused ja õpetajad soovivad Trei sõnul saada kindluse, et puuduolev 5,35 miljonit ministri käskkirjaga on omavalitsustele jagatud enne õpetajate tähtajatut streiki, mis algab 22. jaanuaril. «Rõhutame, et riigi kehtestatud alampalga tagamiseks ette nähtud raha peab kohalike omavalitsusteni jõudma täielikult ja õigel ajal. Ministri käskkirja õigusliku probleemi on tõstatanud riigikontrolör Janar Holm oma kirjaga rahandusministrile,» lisas Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles