ILMAENNUSTUS Uus nädal algab lumesaju ja tugeva tuulega

BNS
Copy
Ilmajaam lubab lund juurde.
Ilmajaam lubab lund juurde. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix Baltics

Madalrõhkkond jääb esmaspäeval Balti riikide kohale, tuues läbivaid miinuskraade, saartelt mandrile levivat lumesadu ja õhtul ka tugevaks paisuvat tuult.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Mõnel pool sajab lund, hommikul jõuab Lääne-Eesti saartele tihedam lumesadu. Puhub valdavalt lõunakaare-, hommikul idakaaretuul 2–7 m/s, saartel ja läänerannikul tugevneb kirde- ja idatuul 4–9 m/s. Külma on 8–13, saartel ja läänerannikul 1–7 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõuna- ja kagutuul 3–7, enne keskööd puhanguti kuni 9 m/s. Kohati sajab vähest lund. Nähtavus on hea või mõõdukas. Külma on 10–13 kraadi.

Esmaspäeva päeval on samuti pilves ilm. Lumesadu laieneb mandrile, saartel ja rannikul tuiskab. Puhub idakaaretuul 3–9, saartel ja rannikul valdavalt ida- ja kirdetuul 5-11, puhanguti kuni 16 m/s. Õhtupoolikul tugevneb tuul saarte ja Mandri-Eesti läänerannikul 10–15, puhanguti kuni 21 m/s. Külma on 4–10, Lääne-Eesti saarte rannikul kuni 1 kraad.

Peipsi järvel puhub kagu- ja idatuul 3–7 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul kirdesse ja tugevneb puhanguti 9 m/s. Sajab lund ning nähtavus on mõõdukas või halb. Külma on 8–10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles