Kurm: endistele politseijuhtidele esitatud süüdistus on põhjendamatu (2)

BNS
Copy
Margus Kurm
Margus Kurm Foto: Sander Ilvest

Politseiameti endise juhi Elmar Vaheri ja keskkriminaalpolitsei endise juhi Aivar Alavere ning Eerik Heldna ühine kaistja Margus Kurm leiab, et prokuratuuri esitatud süüdistus on põhjendamatu nii tõendamise kui õiguslikust seisukohast.

«Süüdistuse põhiväide, et Eerik Heldna ei kavatsenudki politsei- ja piirivalveametisse (PPA) tagasi minna, ei ole tõendatud. See ei oma ka olulist tähendust, kuna seadus ei keela, et ametnik nimetatakse samal päeval kohe teise asutusse. Teenistus teises asutuses on seaduse järgi samasugune politseiteenistus nagu teenistus politsei- ja piirivalveametis,» ütles Kurm BNSile. «Isegi kui prokuratuuri väide leiab tõendamist, ei ole tegemist süüteoga, kuna tegemist on seadusele vastava otsusega,» lisas ta.

Mis puudutab prokuratuuri väidet, nagu ei oleks Eerik Heldna soovinud politseisse naasta ja Aivar Alavere seda teadsid, siis selle kohta Kurmi sõnul prokuratuuril tõendeid ei ole. «Pigem tõendavad kriminaaltoimikusse kogutud materjalid vastupidist,» lausus Kurm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles