Politico: Euroopa tagatubades sahistatakse, et Kallas saab Euroopas olulise ametikoha (27)

Postimees
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Väljaanne Politico kirjutab oma poliitikaanalüüsis, et Brüsseli tagatubades seostatakse Kaja Kallase nime Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja ametikohaga. 

Politico kirjutab, et ühe stsenaariumi järgi võivad kõikides Euroopa tähtsates juhiametites koha sisse võtta naised. Pärast juunis toimuvaid Euroopa Parlamendi valimisi vabaneb mitu tähtsat Brüsseli ametikohta ning Politico andmetel sahistatakse Brüsseli tagatubades peamiselt neljast nimest – Euroopa Komisjoni presidendiks peaks jääma Ursula von der Leyen ja Roberta Metsola parlamendi presidendiks, Taani praegune peaminister Mette Frederiksen aga peaks saama Euroopa Ülemkogu juhiks ning Kaja Kallast nähakse Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindajana.

Samas toob Politico välja, et tihtipeale on kõrgete ametipositsioonide valimises ka üllatusi. Näiteks ei olnud von der Leyen Euroopa Komisjoni presidendi valimiste ajal paljude inimeste radaril. Samuti on Euroopa Parlamendi presidendi valimine rohkem parteide ja Euroopa Parlamendi liikmete kui riigijuhtide käes. 

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles