HAIGUSTE HOOAEG Covid-19 ja gripp levivad praegu hoogsalt

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Terviseamet hindab ülemiste hingamisteede haigestumuse intensiivsuse keskmiseks, gripi ja SARS-CoV-2 viiruste leviku laialdaseks.
Terviseamet hindab ülemiste hingamisteede haigestumuse intensiivsuse keskmiseks, gripi ja SARS-CoV-2 viiruste leviku laialdaseks. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti hinnangul kasvab järgmistel nädalatel Covid-19 ning gripi viiruse leviku tõttu üle 60-aastaste inimeste raskete haigusjuhtude arv ja haiglaravi vajadus. Kuigi mõlema viiruse levikut peetakse laialdaseks, ei näe amet tervishoiusüsteemile ülekoormuse ohtu.

Eelmise nädala jooksul lisandus 1805 Covid-19 haigusjuhtu, selgub terviseameti andmetest. Võrreldes üle-eelmise nädalaga on registreeritud haigusjuhtude üldarv vähenenud 33,7 protsendi võrra.

Haigestumus vähenes kõikides vanusrühmades, eriti tuntavalt ehk üle 40 protsendi vähenes see kuni 4-aastaste, 5–9-aastaste, 40–44-aastaste ning 50–54-aastaste seas. Üle 60-aastased moodustavad 33,6 protsenti haigete üldarvust ja nende osakaal kõigist laboratoorselt kinnitatud juhtudest on 65 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles