Kasemets: Tallinnas peaks olema palju rohkem trammiliine (1)

Postimees
Copy
Foto: Tallinna linnavalitsus

Kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets arvas sotsiaalmeedias, et Tallinnas võiks olla tunduvalt rohkem trammiliine, mis viiksid nii Lasnamäele, Piritale, Peetrisse, Kalaranda ja Kristiinest edasi Mustamäele.

«Et neid teid oleks rohkem, toetame Tallinna trammiliinide ja ühistranspordisõlmede arengut ligi 60 miljoni euroga. Lisaks Tallinna, Tartu ja Pärnu kergliiklusteede arendamist 36 miljoniga. Sellest Tallinna ja Tartu plaanid kergliikluse ja ühistranspordi investeeringuteks,» kirjutas Kasemets.

«Toetuse oleme disaininud nii, et sõltumatud ja ka meie ministeeriumi liikuvuseksperdid vaatavad enne otsust taotlused üle, sealhulgas selle kas just need kaks Tallinna trammiliini on kõige mõistlikumad või on olulisemaid vajadusi,» lisas ta.

Tallinna linnavalitsus teatas sel nädalal, et esmajärjekorras hakatakse rajama Liivalaia tänava trammiliini, mis esialgu ühendab oma vahel Tartu maantee ja Pärnu maantee, hiljem aga pikeneb Kristiine ristmikuni. Samuti Pelguranna trammiliini, mis hakkab kulgema Kopli tänavalt mööda Putukaväila Pelguranna poole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles