Tallinnas osaleb õpetajate streigis üle 3000 haridustöötaja (2)

BNS
Copy
Tallinnas ei streigi ainsana Kadaka põhikool, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed.
Tallinnas ei streigi ainsana Kadaka põhikool, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas osaleb esmaspäeval algaval üleriigilisel üldhariduskoolide õpetajate tähtajatul streigil 57 linna üldhariduskooli kokku 2917 õpetajaga ning toetusstreigis osaleb 460 üldhariduskoolide haridustöötajat.

Ainsana ei osale streigis Tallinna Kadaka põhikool, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed. Järgmise nädala kolmapäevast reedeni osaleb toetusstreigis ka 2058 haridustöötajat 106 lasteaiast ning 114 töötajat neljast huvikoolist. Kopli ametikooli töötajad streigivad kolmapäeval ja neljapäeval.

Tallinna haridusameti juhataja Kaarel Rundu sõnul on kõik haridusasutused streigipäevadel avatud. «Algklassilastele pakutakse alternatiivseid tegevusi koolimajades. Põhikooli 4.–9. klassid ja gümnaasiumiklassid on valdavalt distantsõppel, kavandatud on ka projektõpe ja iseseisev töö. Kõik lasteaiad on avatud ja seal tegutsevad valverühmad. Koolipäevade korraldamisse ja valverühmadesse on kaasatud mittestreikivad õpetajad ja muu personal, asendustöötajad, lapsevanemad ning külalisõpetajad, samuti haridusameti spetsialistid,» ütles Rundu. Streigi ajal on lastele tagatud nii söök kui kooliarstiabi.

Streikivate haridustöötajatele säilitatakse palk esialgu kolmel päeval. Palk säilitatakse üldhariduskoolide õpetajatele ja tugispetsialistidele, kes streivad esmaspäevast kolmapäevani, ning kutse-, huvikooli- ja lasteaiaõpetajatele ning lasteaedade tugispetsialistidele, kes osalevad toetusstreigis kolmapäevast reedeni.

Linn on koolidele alternatiivsete tegevustena pakkunud liikumisrakenduse FitSphere sammude väljakutset «Toetussammud tervise heaks» ning rakenduse TriumfHealth personaliseeritud teaduspõhise vaimse tervise ning heaolu mängu «Triumfland Saga» litsentsi.

Tallinna keskraamatukogu ja haruraamatukogud pikendavad streigi ajal oma lahtiolekuaegu ning ootavad lapsi ja noori sinna lugema ja õppima, sõpradega mõtte- ja lauamänge mängima, kasutama IT-vahendeid jm raamatukogu võimalusi. Eestikeelse kirjanduse osakond Estonia pst 8 on avatud 9–20 ja võõrkeelse kirjanduse osakond Liivalaia 40 on kell 9–19. Haruraamatukogud on avatud kell 9–17, seda ka esmaspäeval, mil nad tavaliselt on suletud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles