VIDEO Lumesadu on muutnud liiklusolud keeruliseks ja põhjustanud avariisid

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy

Lumesadu on üle Eesti muutnud teed lumiseks ja libedaks. Seetõttu on tulnud mitmeid teateid liiklusõnnetuste kohta.

Tallinnas Vabaduse puiesteel häirivad liiklust mitmed seisma jäänud sõidukid, samuti kahe sõiduauto avarii. Üks juht oli sunnitud sõidukil ratast vahetama otse keset elavat liiklust.

Tammsaare teel Maxima ligidal põrkasid kokku samuti kaks sõiduautot. Õnneks keegi viga ei saanud ja juhid pöörduvad nüüd kindlustusfirma poole.

Praeguse seisuga on põhi- ja tugimaanteed üle Eesti lõiguti erinevas seisus. Põhja- ja Lõuna-Eestis on teed lumised ja jäised, Kesk- ja Lääne-Eestis soolaniisked. Lund sajab praegu Põhja- ja Lõuna-Eestis ning kohati Ida-Eesti rannikul. Teed on sajualas libedad.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab reede õhtul lund, tihedamad sajuhood on Põhja- ja Lõuna-Eestis. Öösel tuul järk-järgult nõrgeneb, põhjarannikul paiguti tuiskab. Laupäeva hommikul on tihedam lumesadu saartel. Paiguti tekib udu. Teed on lumised ja jäised.

Transpordiamet tuletab veokijuhtidele meelde, et enne sõidu alustamist tuleb veoki ja haagise katus lumest ja jääst puhastada, et teele või teistele sõidukitele ei kukuks jäätükke, mis võivad inimeste elu ohtu seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles