Narva linnapea Tarmo Tammiste astub kohtu ette

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnapea Tarmo Tammiste
Narva linnapea Tarmo Tammiste Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Viru maakohtus algab homme kohtuprotsess Narva keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste ja linnavalitsuse nõuniku Pjotr Njaki üle.

Viru ringkonnaprokuratuur süüdistab Tammistet (49) dokumendi võltsimises, võltsdokumendi väljaandmises ning ametiasutusele valeandmete esitamises, Njakki (53) süüdistab prokuratuur dokumendi võltsimisele ja selle väljaandmisele kaasaaitamises, vahendas ERR Uudised.

Kohus määras istungid 2., 3. ja 5. aprillile ning 11. ja 12. aprillile, ütles maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Kaitsepolitsei uurimismaterjalide kohaselt saatis Tammiste rahandusministeeriumi esitatud ja linnale võetud rahaliste kohustuste asjaolusid puudutavale päringule enda poolt allkirjastatud lepingu lisa, mis sisaldas valeandmeid.

Tammiste tegevuse eesmärk oli varjata rahandusministeeriumi ees Narva linnale võetud pikaajaliste rahaliste kohustuste tegelikke asjaolusid ja eksitada rahandusministeeriumit, märkis süüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles