Nädala krimi Maa-amet ähvardab Konju Kitsefarmi politseiga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuigi Ida-Virumaal tegutseva ettevõtte nimi on OÜ Konju Kitsefarm, müüs endine omanik Martin Repinski loomad enne omanikuvahetust maha ja praegu seal kitsi ei karjatata.
Kuigi Ida-Virumaal tegutseva ettevõtte nimi on OÜ Konju Kitsefarm, müüs endine omanik Martin Repinski loomad enne omanikuvahetust maha ja praegu seal kitsi ei karjatata. Foto: Liis Treimann

Maa-amet ähvardab Ida-Virumaal tegutseva Konju Kitsefarmi peale politseile kaevata, kui ettevõtte omanik ei tasu farmile rendile antud maadel aastate jooksul tehtud ebaseadusliku metsaraie eest üle 12 000 euro.

Maa-amet saatis jaanuari alguses osaühingule Konju Kitsefarm kirja, milles juhtis tähelepanu, et aastatel 2020–2022 on farmile rendile antud kolmel maatükil ebaseaduslikult metsa raiutud. Amet tuvastas ebaseadusliku raie lennukilt tehtud fotode alusel juba eelmise aasta lõpus.

Esialgu kahtlustas amet metsavargust isegi 13 maatükil, kuid lähemal vaatlusel selgus, et enamasti oli tegemist võsa raiumisega, kuigi ka see oli tehtud ilma loata. Kolmelt maatükilt oli Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) tellitud hinnangul viidud välja ligi 600 tihumeetrit puitu, mille väärtus on üle 12 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles