Michal soovib oma praeguse kantsleri jätkamist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Sarapuu.
Margus Sarapuu. Foto: Margus Ansu

Justiisminister Kristen Michal tegi valitsusele ettepaneku nimetada senine ministeeriumi kantsler Margus Sarapuu ka järgnevaks viieks aastaks ametisse.

Ettepaneku üle otsustatakse järgmise nädala valitsuse istungil, Sarapuu on olnud justiitsministeeriumi kantsler alates 2007. aastast, teatas ERR Uudised.

«Kantslerina ametis oldud aja jooksul on ta on ta näidanud üles kõrget suutlikkust juhtida õigusloomeprotsessi, eriti avaliku õiguse valdkonnas, ning taganud ministeeriumi tulemusliku toimimise,» põhjendas minister Kristen Michal eelnõu seletuskirjas oma valikut.

Sarapuu on lõpetanud Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna avaliku halduse eriala magistriõppe ja 2000. aastal omandas ta Kesk-Euroopa Ülikooli õigusteaduskonnas magistrikraadi võrdleva põhiseadusõiguse alal.

1998. aastal asus Margus Sarapuu tööle riigikohtusse, kus ta alates 2000. aastast oli direktori ametikohal, 2002. aastal tuli Margus Sarapuu tööle justiitsministeeriumisse kohtute valdkonna asekantsleriks, juhtides järgnevatel aastatel edukalt mitut kohtusüsteemis läbiviidud reformi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles