Liiklusolud on väga halvad Rekad sõitsid libedal teel kraavi, kaks sõidukit paiskus kummuli (2)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Uuendatud 22. jaanuar 2024, 18:40
Copy
Jäiteoht, jäävihm! hoiatustabloo.
Jäiteoht, jäävihm! hoiatustabloo. Foto: Madis Veltman

Sõiduolud praegu üle Eesti väga halvad, mistõttu on juba mitu sõiduautot ja veokit libedal teel kraavi sõitnud. Tallinna-Pärnu maantee 94. kilomeetril on liiklus praegu mõlemas suunas suletud.

Politsei- ja piirivalveameti teatel anti kell 15.26 häirekeskusele teada, et Põhja-Pärnumaa vallas Tallinna-Pärnu-Ikla tee 94. kilomeetril on kaks rekat teelt välja sõitnud. Omavahel need masinad õnnetusse sattunud ei ole, tegu kahe eraldiseisva teelt väljasõiduga lühikese vahemaa järel.

Esialgse info järgi sai viga ühe veoki juht ning meedikud viisid ta tervisekontrolliks haiglasse.

Veokijuhtide sõnul oli tee väga libe ning peale metsatukast väljasõitu kandis tugev tuul masinad teelt välja.

Seoses avariiga on Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 94. kilomeetril Langerma külas liiklus mõlemas sõidusuunas suletud.

Kella 15.36 ajal sai häirekeskus teate, et Väike-Maarja vallas Ärina külas on juhtunud liiklusõnnetus. Esialgse info järgi kaotas seal sõiduauto Škoda juht oma masina üle kontrolli, auto sõitis teelt välja ning paiskus külili.

Meedikud kontrollisid autos olnud naise terviseseisundit. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kell 15.46 laekus häirekeskusele teade Tori vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 110. kilomeetril teelt välja sõitnud ning katusele paiskunud maasturist. Operatiivteenistujad teevad hetkel sündmuskohal töö selgitamaks õnnetuse täpsemaid asjaolusid ning sedagi, kas keegi õnnetuses viga sai.

Ida-Virumaal Tallinna-Narva maantee 180. kilomeetril Vaivina külas oli liiklus kraavi sõitnud veokite tõttu mitu tundi mõlemas suunas suletud.

Teed on jäised ja üle Eesti on jäävihma oht

Transpordiamet hoiatab, et täna pärastlõunal on sõiduolud halvad üle Eesti. Ka suuremad riigiteed on lumised ning kohati ka jäised. Mitmel pool kõrvalteedel on tuisuvaalud ja teed on raskesti läbitavad. Tuisu ja saju tõttu võib kohati nähtavus teedel olla piiratud. Pärnu- ja Viljandimaal lumesaju ja tuisu tõttu on kuni 23. jaanuaril kella 9-ni kehtestatud eriline hoolderežiim.

Ilmaprognoosi järgi õhtul sajab mitmes kohas lörtsi ja vihma, paiguti võib sadada ka jäävihma, Ida-Eestis lund. Kesköö paiku lääne poolt alates sadu harveneb. Mitmel pool on jäidet ja tekib udu. Põhjarannikul tuiskab, tuul on puhanguti kuni 25 m/s.

Teedel on suur libeduseoht!

Liiklejatel palutakse arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik talviste teeoludega liiklemiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles