Vaivara valla volikogu läks laiali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Vaivara valla kodulehest.
Fragment Vaivara valla kodulehest. Foto: www.vaivara.ee

Ida-Virumaal asuva Vaivara valla valimiskomisjon otsustas pühapäeval lõpetada Vaivara vallavolikogu 7. koosseisu volitused ja tunnistada vallavolikogu tegutsemisvõimetuks, kuna volikogu ei ole vastu võtnud valla eelarvet sätestatud tähtaja jooksul.

Lisaks esitas Vaivara valla vallavanem Veikko Luhalaid reedel vallavolikogule palve vabastada end alates esmaspäevast vallavanema ametist.

«Alates eelmise aasta augustist on meil küllalt teravad eluolud siin olnud, et esitati teist korda juba umbusaldus. Kuigi need mõlemal korral võeti ka tagasi, tundub, et need suhted ei ole enam samad ja kui kaks korda on esitatud, siis ega ta ilma kolmandata ei jää ja tõenäoliselt on vaja muudatusi teha,» ütles Luhalaid BNSile.

Esimest korda soovisid kuus vallavolikogu liiget Luhalaidu umbusaldada mullu augustis, kuid siis tuli erakorralisele istungile kohale vaid neli saadikut, kes hääletamisest loobusid. 1. märtsil esitas kuus saadikut taas umbusaldusavalduse. Umbusaldusavaldust ei takistanud ka Luhalaiu varem avaldatud soov lahkuda 16. aprillil ametist.

Umbusaldusavalduse eestvedaja, Luhalaiuga koos Keskerakonda kuuluv Arne Pilvar ütles, et vallavanem ei käitu päris korrektselt, kuid ta ei täpsustanud, mida ta selle all mõtleb.

Alates 2. aprillist täidab Vaivara vallavanema kohuseid abivallavanem Mati Männisalu.

Veikko Luhalaid kuulub aastast 2002 Keskerakonda, Mati Männisalu eelmise aasta augustist Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles