Põhja-Tallinna Kopli komando jätkab vabatahtlike päästjatega (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Senised Kopli komando mehed lõpetavad oma tegevuse 1. veebruaril. Autos Konstantin Veršinin.
Senised Kopli komando mehed lõpetavad oma tegevuse 1. veebruaril. Autos Konstantin Veršinin. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna riik on otsustanud Põhja-Tallinnas tegutseva Kopli päästekomando sulgeda, püüab Tallinna linnavalitsus komandot elus hoida vabatahtlike päästjate toel.

Siseministeerium ei võtnud vastu Tallinna linnavõimu pakkumist Kopli komando tegevust rahaliselt toetada. Nüüd kulutab linn raha päästegevuse jätkamiseks. «Riigi Kinnisvaralt (RKAS) saime üüripakkumise, et linn saaks kõigepealt selle hoone üürile võtta. Siis on RKASi aega kaaluda, kas ja kuidas saaks selle hoone linnale üle anda. Seda, kuidas seal päästjate tegevust jätkata, vaatame koos vabatahtlikega, kellel on selles valdkonnas oskused ja kompetents,» rääkis Tallinna korrakaitsevaldkonna eest vastutav abilinnapea Tiit Terik.

Linnavalitsus on läbi rääkinud kolme mittetulundusühinguga, mille esindajad kaaluvad praegu, millises juriidilises vormis on kõige mõistlikum seal linna lepingupartneriks olla. «Mis puudutab varustust ja tehnikat, siis mõne nädala eest saatis Põhja päästekeskus meile ka info selle kohta, millise varustuse nad saaksid selle komando jaoks meile üle anda, et seal tegevust jätkata,» rääkis Terik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles