REPORTAAŽ Streikivates koolides kuuldus lastekisa asemel kopsimist ja klaverimängu (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeval ei tormanud Tallinna 21. koolist Toompeale õpetajate kõnekoosolekule mitte ainult pedagoogid, vaid ka neid toetavad õpilased, kaasas vastvalminud plakatid. 
Esmaspäeval ei tormanud Tallinna 21. koolist Toompeale õpetajate kõnekoosolekule mitte ainult pedagoogid, vaid ka neid toetavad õpilased, kaasas vastvalminud plakatid. Foto: Eero Vabamägi

Tähtajatu õpetajate tööseisak algas eile, streik, millest on lühemalt või pikemalt lubanud osa võtta kolmveerand haridusasutustest.

Praegu ei tea veel keegi, kui kaua streik kestab ja mida õpilased või õpetajad lõpuks kogu asjast võidavad või kaotavad. Postimees käis kaemas, mida koolimajades streigi esimese päeva hommikul tehti.

«Tulge-tulge edasi,» viipas Tallinna 21., Raua tänava kooli valvelaua töötaja. «Kirjutate streigist, jah?» küsis ta vandeseltslaslikult. «Õpetajatel on küll raske, aga paljudel teistel on praegu veel raskem,» sõnas ta vaikselt, samal ajal Postimeest trepist üles direktori kabinetti tüürides.

Üles rühkivast seltskonnast tuhises korraga mööda tume kogu, kes hoidis pihus plakatit kirjaga «Õiglast palka!». Plagust jäi maha vaid värske värvi lõhn.

«Õpilased kiirustavad Toompeale, kell 10 algab seal kõnekoosolek,» selgitas Postimehele vastu tulnud koolidirektor Meelis Kond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles