Sibul: ma ei kavatse ametist lahkumise järel poliitikasse minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sibul.
Heiki Sibul. Foto: Liis Treimann

Juuli keskel ametist lahkuva riigikogu kantselei direktori Heiki Sibula sõnul ei ole tal kavatsust poliitikasse minna.

«Ma olen nii palju siin ilmas elanud, et ma ei saa ütelda konkreetselt ei, aga keskpikas perspektiivis ei ole see minu valikutes. Et ei jääks kahtepidi arusaamist, siis praegu võin ma kindlalt öelda, et ei, ma ei kavatse poliitikasse minna,» ütles Sibul intervjuus BNSile.

Sibula sõnul ei tea ta praegu veel täpselt, mida ta riigikogu kantselei direktori ametist lahkumise järel tegema hakkab.

«Mul on variandid laua peal ja ma teen nende kallal tööd, milline tee valida. Avalikkuse jaoks mul praegu midagi teada anda ei ole. Eesti riiki ma soovin teenida küll, niipalju võin ma praegu öelda,» sõnas Sibul.

Ta lisas, et juuli keskel ametist lahkumise hetkeks on loodetavasti tema uue ameti kohta selgust rohkem.

Heiki Sibula viieaastane ametiaeg riigikogu kantselei direktorina lõpeb tänavu 14. juulil. Sibul asus riigikogu kantselei direktorina ametisse avaliku konkursi tulemusena 26. septembril 1995 ja temaga sõlmiti tähtajatu tööleping.

Parlament muutis 2007. aastal vastu võetud riigikogu liikme staatuse seadusega riigikogu kodu- ja töökorra seadust ning kantselei direktori ametikoht muutus tähtajaliseks. Seaduse kohaselt loeti ametis olnud riigikogu kantselei direktor viieks aastaks ametisse nimetatuks.

Riigikogu juhatus tunnistas märtsi keskel riigikogu kantselei direktori ametikoha täitmiseks läbiviidud avaliku konkursi võitjaks Maria Alajõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles