Kahes liiklusõnnetuses hukkus üks ja sai raskelt viga kaks inimest

Postimees
Uuendatud 24. jaanuar 2024, 13:09
Copy
Politsei
Politsei Foto: Urmas Luik

Ida-Virumaal juhtus kolmapäeva hommikul järjest kaks rasket liiklusõnnetust, milles hukkus kokku üks ja sai raskelt vigastada kaks inimest. Üks vigasaanutest on 10-aastane poiss.

Täna hommikul kella 9 paiku sai häirekeskus teate, et Alutaguse vallas Tärivere külas Jõhvi-Tartu-Valga teel on juhtunud liiklusõnnetus. 

Jõhvi politseijaoskonna patrullpolitseinik Artur Medvedev sõnas, et esialgsetel andmetel kaotas veoauto Scaniat juhtinud 34-aastane mees libeduse tõttu sõiduki üle kontrolli ning selle haagis sattus külglibisemisesse, kus põrkas kokku vastassuunas liikunud sõiduauto Renaultiga.

«Kahjuks hukkus Renaulti juhtinud 39-aastane mees sündmuskohal. Renaultis kaasreisijana viibinud 10-aastane poiss viidi raskes seisus haiglasse.»

Avariipaiga vahetus läheduses toimus Medvedevi sõnul veel teinegi liiklusõnnetus, kus Volkswagenit juhtinud 47-aastane naine nägi teel juhtunud liikluõnnetust ning alustas pidurdamist, ent kaotas sõiduki üle kontrolli, vajus teepervele hange ning jäi sinna kinni.

« Autos kaasa sõitnud mees läks autost välja kontrollimaks, kas nad saavad ise hangest välja, kuid samal ajal tuli Jõhvi poolt sõiduato Mazda, mida juhtis 49-aastane mees. Sellegi autojuht kaotas libeduse tõttu sõiduki üle kontrolli ning sõitis otsa mehele, kes seisis Volkswageni esiosas. Mees sai liiklusõnnetuse tagajärjel raskeid vigastusi ja viidi haiglasse.»

Juhid olid kained ja juhtimisõigusega, kinnitas patrullpolitseinik.

«Kaks tänahommikust rasket liiklusõnnetust kinnitavad, et teeolud on jätkuvalt rasked, mistõttu palume inimestel olla liikluses ettevaatlikud. Viimaste päevade ilmad on olnud väga heitlikud ning teed jäised ja libedad,» lisas ta. «Toome kiirused alla ning sõidame ettevaatlikult ja vastavalt tee- ja ilmastikuoludele. Piirkiirus ei ole kohustuslik, me kõik soovime turvaliselt koju jõuda.»

Politseinikud teevad sündmuskohal tööd, et kõik asjaolud välja selgitada. Hukkunuga liiklusõnnetuse osas on alustatud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles