Tallinnas avati rekonstrueeritud Räägu park

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Rekonstrueeritud Räägu park.
Rekonstrueeritud Räägu park. Foto: Kristiine linnaosa valitsus

Tallinnas Kristiine linnaosas Lilleküla asumis paiknev Räägu park, mis läbis mullu põhjaliku ümberehituse ning ootas valminuna mitu nädalat kasutusluba, on alates tänasest kõigile avatud.

Ehitustööd kestsid mullu maist detsembrini, rekonstrueerimise käigus korrastati pargiteed, uuendati valgustust ning lisati uus inventar mängu- ja spordialade juurde. Uuenenud Räägu park on mõeldud kõigile alates väikelastest kuni vanemaealisteni. Pargi territoorium on jaotatud viieks osaks: 1–3-aastaste väikelaste ja koolieelikute ala, noorte ala, jõulinnak, eakate ala ning mediteerimisaas. Üldmulje loomisel lähtuti looduspõhistest materjalidest ja värvitoonidest.

Mediteerimisaas ja eakate ala on projekteeritud pargi rahulikuks osaks, mida eraldavad teistest aladest madal- ja kõrghaljastus ning linnamööbel. Mediteerimisaasale on projekteeritud ellipsikujulised niitmata alad kevadiste sibullilledega, mis loovad aasale liigendatust ja hubasust. Pargi põhjaosa on projekteeritud harva niidetavaks alaks, millega tugevdatakse ökosüsteemi ning summutatakse müra Räägu tänavalt.

Avamine viibis, kuna kasutusloa menetluse raames kontrolliti kõik pargielemendid põhjalikult üle, et need vastaksid nõuetele, oleksid turvalised ja ehitatud vastavalt projektile.

Tööde tellija oli Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet, rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostas K-Projekt, ehitustöid tegid Lars Laj Eesti OÜ ning AS Valmar Grupp. Tööde maksumuseks kujunes 796 950 eurot.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul vajas populaarne Räägu park juba ammu värskendust. «Tegu on moodsa, funktsionaalse ja hubase lahendusega, mis võimaldab aktiivset vaba aja veetmist erinevas vanuses inimestele. Loodan, et Räägu pargis hakkavad regulaarselt toimuma avalikud üritused, mis aitavad kasvatada linnaosa identiteeti ja kogukonnatunnet. Oleme seadnud prioriteediks korrastada ka teisi Kristiine parke, haljasalasid ja hoove, et elanikel oleks rohkem õuesviibimise ja koosolemise võimalusi,» kinnitas Riibe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles