FOTOD Päästeamet tutvustas uut tehnikat

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Uuendatud 24. jaanuar 2024, 22:27
Copy
Uus tõstuk-päästeauto.
Uus tõstuk-päästeauto. Foto: Eero Vabamägi

Uus kõrgustes päästetööde tegemiseks mõeldud masin on nii keerukas, et sellega töötamiseks tuleb endale selgeks teha 900 lehekülje paksune manuaal. Selliseid masinaid on Eestis kokku 11 ning need jagunevad korvtõstukiteks ja redelautodeks. 44 meetri kõrguseni ulatuvaid korvtõstukeid on kaks – üks läheb Tartusse Annelinna ja teine Tallinnasse Lasnamäele.

Uus kõrgustes päästetööde tegemiseks mõeldud masin on nii keerukas, et sellega töötamiseks tuleb endale selgeks teha 900 lehekülje paksune manuaal. Selliseid masinaid on Eestis kokku 11 ning need jagunevad korvtõstukiteks ja redelautodeks. 44 meetri kõrguseni ulatuvaid korvtõstukeid on kaks – üks läheb Tartusse Annelinna ja teine Tallinnasse Lasnamäele. Kolmas, 34 meetrini ulatuv masin läheb Rakvere päästjate käsutusse.

Päästeameti valmisoleku talituse ekspert Indrek Agar näitas varingupääste konteineris olevat varustust, mille hulgas on ka seade, mis suudab kindlaks teha, kas teisel pool paksu kiviseina on mõni elus inimene. Varingukonteineris oleva varustusega käisid Eesti päästjad näiteks mullu Türgis suure maavärina ohvreid päästmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles