STREIK JÄTKUB Valitsus ei jõudnud õpetajate palkade küsimuses kokkuleppele (34)

Postimees
Copy
Haridusminister Kristina Kallas ja peaminister Kaja Kallas.
Haridusminister Kristina Kallas ja peaminister Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel valitsuskabineti nõupidamisel valitsus õpetajate palgaraha küsimuses kokkuleppele ei jõudnud. Seega õpetajate streik jätkub.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ütles täna õhtul Postimehele, et 10,8 miljoni euro suuruses lisarahas kokkulepet ei saavutatud. Nüüd hakatakse arutama pikaajalisi plaane.

Haridustöötajad peavad nüüd otsustama, kas nad on nõus ilma lisarahata streigi lõpetama või jätkavad streikimist.

Haridustöötajate liit peab praegu läbirääkimisi ettevõtjate ja ametiühingutega, kes on avaldanud soovi õpetajate streigifondi rahaga toetada. See tähendaks, et õpetajad saaksid streikida pikemalt, muretsemata, kuidas leib lauale saada.

Haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri sõnas, et viimase nädala jooksul on nende poole pöördunud ametiühingud, eraisikud ja ettevõtjad küsimusega, kuidas saaks streigifondi toetada.

Kristina Kallas saatis kutse õpetajate esindusorganisatsioonile, erakoolidele ning kohalikele omavalitsustele, et alustada läbirääkimisi haridusleppe sõlmimiseks aastateks 2025–2027.

Kallase sõnul on soov osalistega kokku leppida karjääri- ja palgamudel, mis aitab kaasa ameti väärtustamisele, tagab õpetajate järelkasvu ja tööpanusele vastava palga.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles