Valitsus otsustas teist korda anda krüptoärimehed USA-le välja

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Valitsus otsustas anda Ivan Turõgini ja Sergei Potapenko juba teist korda Ameerika Ühendriikidele välja. Kaitsjad kavatsevad ka selle korralduse kohtus vaidlustada.

 
Valitsus otsustas anda Ivan Turõgini ja Sergei Potapenko juba teist korda Ameerika Ühendriikidele välja. Kaitsjad kavatsevad ka selle korralduse kohtus vaidlustada.  Foto: Taavi Sepp/Shutterstock Kollaaž: Mihkel Maripuu

Valitsus otsustas eile teist korda anda küberkelmuses ja rahapesus süüdistatavad Eesti kodanikud Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko välja Ameerika Ühendriikidele.

Samasuguse korralduse võttis valitsus vastu ka mullu 7. septembril, kuid Tallinna ringkonnakohus tühistas selle 29. novembril. Kohus leidis, et valitsus jättis väljasaatmiskorraldust vastu võttes kontrollimata, millised on tingimused USA vanglates, kuhu Turõgin ja Potapenko pärast väljasaatmist paigutatakse.

Justiitsminister Kalle Laaneti (RE) sõnul kontrollis Eesti õigusatašee tingimusi USA vanglates ja leidis, et need ei erine väga Eesti vanglatest. «USA vanglate tingimused on inimlikud ja seaduslikud,» ütles Laanet. Minister toonitas, et väljaandmine ei tähenda automaatselt, et väljaantav kodanik on süüdi. Süü üle saab otsuse teha ainult väljaandmist taotlenud riigi kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles