Tähtajatu streik jätkub: valitsus lükkas kompromissiettepaneku tagasi (12)

Copy
Haridusminister Kristina Kallas (vasakul) tahaks õpetajatega vaherahu teha ja neile lisaraha maksta, peaminister Kaja Kallas seevastu aga eelistab probleemid lahendada pikemaks ajaks ja arvab, et rahast üksi ei piisa.
Haridusminister Kristina Kallas (vasakul) tahaks õpetajatega vaherahu teha ja neile lisaraha maksta, peaminister Kaja Kallas seevastu aga eelistab probleemid lahendada pikemaks ajaks ja arvab, et rahast üksi ei piisa. Foto: Eero Vabamägi

Ehkki eile hommikul loodeti, et valitsus jõuab õpetajate palga asjus kokkuleppele, selgus õhtuks siiski, et tunde väldanud läbirääkimised jooksid taas liiva ning õpetajate streik jätkub.

Neljapäeva lõunal korraldatud pressikonverentsil rääkisid kõik sinna tulnud valitsuse liikmed õpetajatest ja haridusega seotud pikaajalistest plaanidest, aga mitte keegi ei tahtnud rääkida õpetajate palgast ega sellest, kuidas esmaspäeval alanud streiki lahendada. Ministrid ütlesid, et kogunevad pärastlõunal valitsuskabineti istungile, et asja arutada.

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) võrdles ajakirjanikega vesteldes õpetajate palgaraha olukorda autoga, mille bensiinipaagis on auk. «Kui meil on auto ja oleme avastanud, et bensiinipaagis on auk, siis me ei kalla sinna lihtsalt bensiini peale, sest see voolab sealt august välja. Me peame selle auguga tegelema,» lausus ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles