TAUST Mida kassid tegelikult ostaksid? (3)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Koška (esiplaanil) on degusteerimisest rammestunud, ülejäänud varjupaigalised jätkavad oma rasket söömistuuri. 
Koška (esiplaanil) on degusteerimisest rammestunud, ülejäänud varjupaigalised jätkavad oma rasket söömistuuri. Foto: Mihkel Maripuu

Kas te mäletate veel ühe kassitoidufirma reklaami, mis aastaid tagasi väitis, et just nende kassikrõbinad on need, mida kass poes ise korvi paneks? Postimees Nädal otsustas Cats Helpi varjupaigas testida, mis kassidele päriselt mokkamööda on.

Muidugi on kassid legendaarselt tujukad. Mis meeldib neile ühel päeval, ei pruugi enam alla minna teisel. Ka sai meie katse olema rangelt ebateaduslik: selles osalesid need Cats Helpi 57st vabapidamisel kassist (osad on eraldi ruumis ravi või karantiini tõttu, paljud on hoiukodudes), kellel parajasti kõht kohalejalutamiseks piisavalt tühi oli. Kokku läks testimisele 19 eri sorti krõbinaid, mis poodides ette jäid.

Kui tavaliselt kulub Cats Helpil ööpäevas kasside toitlustamiseks umbes neli kilo krõbinaid – ja lisaks veel keskmiselt üks märja toidu konserv kassi kohta –, siis Postimees Nädal viis varjupaika krõbinaid üle kümne kilo. Kuna harjumuspärases olukorras puutuvad varjupaigakassid kokku peamiselt Hillsi ja Royal Canine'i toitudega, valmistas eklektilene valik – alustades kassitoidumaailma «kartulikrõpsudest» ja lõpetades ühe eritoiduga, mis sisaldas peamisel parti ja faasanit – ilmselt paljudele võimaluse saada põnevaid maitseelamusi. Odavaima testimisele läinud toidu kilo maksis umbes 4.90 ja kalleimail 15.10 eurot.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles