ÕPETAJATE STREIK Siseminister: peaministri jutt pole tõsi (89)

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas ja siseminister Lauri Läänemets.
Peaminister Kaja Kallas ja siseminister Lauri Läänemets. Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister ja SDE esimees Lauri Läänemets ei nõustu peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) väitega, et ministrid polnud nõus õpetajate palkade tõstmiseks vaja minevat raha oma valdkondadest otsima.

Usutluses rahvusringhäälingule küsiti Läänemetsalt muu hulgas, kas see pole siis tõsi, kui peaministri sõnul polnud ministrid nõus vaja mineva raha leidmiseks oma ministeeriumide sisse vaatama.

«Loomulikult ei ole tõsi,» rõhutas Läänemets. «Mul on piinlik üldse kommenteerida selliseid asju. See on selline vägikaikavedu. Me oleme nüüd korduvalt öelnud, et küsimus ei ole selles, kas see tuleb lõpuks ministeeriumite tegevuskuludest, valitsuse reservfondi vähendamisest riigikogu poolt või mingist muust kolmandast allikast. Küsimus on tahtes ja ma väidan, et kui tahe on olemas, on see isegi lühema kui 10 minutiga kokku lepitav asi,» ütles siseminister.

Ehkki neljapäeval loodeti, et valitsus jõuab õpetajate palga asjus kokkuleppele, selgus päeva lõpuks siiski, et tunde väldanud läbirääkimised jooksid taas liiva ning õpetajate streik jätkub.

Seni on Reformierakond öelnud üsna selgesõnaliselt, et nemad ei ole nõus 10,8 miljonit eurot lisaraha haridustöötajatele andma.

Peaminister Kaja Kallas võrdles ajakirjanikega vesteldes õpetajate palgaraha olukorda autoga, mille bensiinipaagis on auk. «Kui meil on auto ja oleme avastanud, et bensiinipaagis on auk, siis me ei kalla sinna lihtsalt bensiini peale, sest see voolab sealt august välja. Me peame selle auguga tegelema,» lausus ta.

Peaminister keskenduski oma sõnavõttudes peaasjalikult haridusreformidele ja sellele, kuidas valitsus hakkab üheskoos haridustöötajatega neile paremat tulevikku kavandama.

Kommentaarid (89)
Copy
Tagasi üles