Taust Kangelasemasid segadused päevaplaanis ei murra

Betty Ester-Väljaots
Copy
Sportlikku ja õues viibimist armastavat perekonda väike streigisegadus ei murra. Pildil vasakult Els Hedvig, Karl Mattias, Silver, koer Bowie, Silvia ja Otto Martin. 
Sportlikku ja õues viibimist armastavat perekonda väike streigisegadus ei murra. Pildil vasakult Els Hedvig, Karl Mattias, Silver, koer Bowie, Silvia ja Otto Martin. Foto: Mailiis Ollino

«Ja tegidki ära! Kes oleks seda õpetajatest arvanud,» imestab kolme lapse ema Triin väikese aukartusega hääles. Pereemale tuli nädala jagu kestnud paus õppetöös viimase hetke üllatusena.

Turunduse alal töötava Triinu kõik kolm last on kooliealised. Vanem poeg Tristan käib keskkoolis, tütar Piret lõpetab põhikooli ja noorem poeg Andres on seitsmendas klassis. Triin on alati olnud seisukohal, et kool on ennekõike laste endi asi, ning e-kooli on ta enda sõnul sattunud vist üks kord elus. Triin elab Tallinna lähedal koos abikaasa Alariga ning kolmest lapsest vanim õpib Tallinnas, nooremad aga kodulähedases koolis.

Tagantjärele Triinule küll meenub, et lapsed rääkisid midagi õpetajate streigist ja vabast nädalast, kuid esialgu panid vanemad selle väsinud koolinoorte soovmõtlemise alla.

«Tavaliselt ma pühapäeval ikka vaatan üle, kas riided on koolinädalaks puhtad, ja mõnikord on viimasel hetkel vaja sirkleid või karukostüüme, räägib Triin. Seetõttu oli ta üpris üllatunud, kui lapsed eelmise pühapäeva õhtul teatasid, et neil pole mingit põhjust telefoni käest panna ega magama minna, sest esmaspäeval koolitunde ei ole või on ainult natuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles