Ärimehed maskeerisid kuri­kuulsa sauna väikelaevaks (15)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Käsmu saunast sai transpordiameti liiklusregistris väikelaev.
Käsmu saunast sai transpordiameti liiklusregistris väikelaev. Foto: Ain Liiva

Kemplus keskkonnaameti ning ärimeeste Heiti Hääle ja Tarmo Tamme (Eesti 200) MTÜ vahel kurikuulsa Käsmu sauna pärast lõppes keskkonnaameti seljatamisega – saun on nüüd «väikelaev» ja ametnike hammas selle peale enam ei hakka.

Kõnealune saun on transpordiameti poolt registreeritud väikelaevana ning haldusmenetlus seega lõpetatud – nii kommenteeris keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu. «Ujuvvahendi omanik on teinud saunale meresõiduohutuse seadusele vastavalt kohendusi.»

«Oleme äärmiselt tänulikud keskkonnaametile nende järeleandmatuse eest, sest olles nüüdseks teinud saunale vajalikud täiendused – navigatsioonituled, mootor, juhtimissüsteem ja päästevahendid –, saame pakkuda huvilistele olulisemalt laiemat teenuste spektrit ning soodsa ilma korral võimaldada kümblusreise ka Käsmu lahel,» kommenteeris otsust Hääl. «Loodame peatselt pääseda ka Eesti turismiatraktsioonide lipulaevade auväärsesse ritta.»

«Väikelaev» on ka näiteks Ida-Virumaal Toilas populaarseks turismiatraktsiooniks olev meresaun, millega saab sadamast välja merele sõita. Kas selliseid «väikelaevu» hakkab veekogudel massiliselt loksuma, näitab tulevik.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles