Eluohtlikust haigusest imekombel toibunud naine jäi valla eestkostel kodutuks (11)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Keila haigla hooldekodu elanik Urve Saks suutis sisuliselt omal jõul ja jonnil hakkama saada insuldi tüsistustega, samal ajal aga müüdi maha tema elamine.
Keila haigla hooldekodu elanik Urve Saks suutis sisuliselt omal jõul ja jonnil hakkama saada insuldi tüsistustega, samal ajal aga müüdi maha tema elamine. Foto: Eero Vabamägi

Harjumaa naist tabas raske haigus ning teda arvati peagi surevat, kuid paljudele üllatuseks tõusis ta jalgele ja lootis peagi koju tagasi minna, ent vald jõudis tema korteri enne maha müüa.

Urve Saks (64) ütles Postimehele, et see võtab jalust nõrgaks, kui oled üksi võõraste meelevalla all. «Sul on hakanud just paremuse poole minema, aga kodu, kuhu tagasi minna, enam pole, ja midagi ei seletata ka.»

Keegi ei tea ette, millal ränk tõbi ta voodisse võib aheldada, kuid insuldi korral pole harukordne, et pihta saab ka inimese selge aru. Kord juba käest lastud võimalust oma elu ise korraldada võib olla väga vaevarikas tagasi saada, eriti kui haige eest pannakse otsuseid tegema abistaja, kellega suhtlemine umbe jookseb.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles