Õpetajate streik on selleks korraks läbi (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Kaks valitsuserakonda leidsid õpetajatele umbes pool nõutud lisarahast. Esiplaanil Kaja Kallas ja Reemo Voltri.
Kaks valitsuserakonda leidsid õpetajatele umbes pool nõutud lisarahast. Esiplaanil Kaja Kallas ja Reemo Voltri. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) otsustas vastu võtta valitsuse pakkumise – õpetajate palga alam­määra tõstetakse 5,7 miljo­ni euro võrra. Õpetajad nõudsid sellest pea poole võrra suuremat summat – 10,8 miljonit.

Õpetajate alampalk tõuseb 1803 eurolt 1820 euroni. Eesti Haridustöötajate Liidu esimehe Reemo Voltri sõnul oli näha, et valitsus ei ole rohkemaks valmis, ning seega annavad õpetajad heas usus poliitikutele usalduskrediiti.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) sõnas Postimehele, et Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond pakkusid Reformierakonnale võimalust, et nende ministrid on valmis oma ministeeriumite eelarvest õpetajatele 5,7 miljonit eurot lisaraha leidma. Haridusministeeriumi eelarvest tõstetakse kolm miljonit ülekantavatest vahenditest ja ka sotsiaalministeeriumist, regionaal- ja põllumajandusministeeriumist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ja siseministeeriumist tõstetakse neid eelarvelisi vahendeid üle.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles