Haridusminister Kallas kärbib eestluse kantsi Ida-Virumaal (24)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Toila gümnaasiumi lapsevanemad Maria Ronk (vasakul) tütre Annekesega ja Piret Toovis poegade Theodori (noorem) ja Marteniga.
Toila gümnaasiumi lapsevanemad Maria Ronk (vasakul) tütre Annekesega ja Piret Toovis poegade Theodori (noorem) ja Marteniga. Foto: Mihkel Maripuu

Kui läheb nii, nagu on suuna seadnud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200), võtab Maria Ronk oma pere, 1. klassis käiva tütre ja 6. klassis õppiva poja ning kolib ära Põhja-Eesti rannikult Toilast, kus ta on sündinud ja kasvanud ning lõpetas veerand sajandit tagasi keskkooli.

Põhjus on selles, et jaanuari keskel läkitas minister Kallas Toila vallavanemale kirja, kus andis teada, et kolmest variandist, mille valla juhtkond oli pakkunud välja Ida-Virumaa ainsa läbinisti eesti keelekeskkonnaga kooli tuleviku kohta, soovib ta edasi minna just sellega, mis lõpetab gümnaasiumihariduse andmise Toila alevikus. Vastutasuks lubas Kallas, et ministeerium toetab Euroopa Liidu rahaga senise, poole sajandi vanuse koolihoone asemele uue põhikooli rajamist.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles