VIDEO JA FOTOD Narva piiripunkti kaudu sõidukiga Venemaale või sealt tagasi enam ei pääse (2)

Copy
Kahe viimase veoki ponnistused jõuda Narva piiripunkti kaudu Venemaalt Eestisse läksid õnneks.
Kahe viimase veoki ponnistused jõuda Narva piiripunkti kaudu Venemaalt Eestisse läksid õnneks. Foto: Mihkel Maripuu

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Eerik Purgel tõdes, et kuigi sõidukite piiriületuse peatamise kohta kolmapäeva hilisõhtul oli neil ametlik info Venemaa poolelt olemas ja omapoolseid samme kavandati lähtuvalt sellest, siis päris minuti pealt kõik ei kulgenud.

«Kahjuks pean tõdema, et see [liikluse sulgemine sõidukitele] nii lihtsalt ei möödunud,» lausus Purgel ja lisas, et kui kell sai meie aja järgi 23 (Vene aja järgi 00.00), siis tahtsid kaks veoautot ikka läbi tulla. «Nägime, et Venemaa oma antud kellaajast justkui kinni ei pidanud, aga et nad (sõidukijuhid) olid Eesti kodanikud, siis võtsime loomulikult vastu. Me ei hakanud neid jätma kahe piiripunkti vahele lõksu.»

Viimane veok pääses seejuures Eesti poolele hetkel, mil Sõpruse sillal askeldas juba rasketehnika. Sellega veeti okastraadirulle, tõsteti hiljem ümber samas paiknenud soojak ja sätiti paika betoonist takistused, nn lohehambad.

Omamoodi kentsakas oli Vene piirivalvurite käitumine: kui Eesti pool püüdis neilt läbi ametliku sideliini aru pärida, mis teoksil ja kui palju sõidukeid pärast kella kukkumist kavatsetakse tõkkepuu alt veel läbi lubada, ei vaevunud idanaabrite kolleegid isegi telefonile vastama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles