Kurjategijad rüvetasid Sinimäel taas sõjas langenute mälestusmärke (9)

Postimees
Copy
Mullu maikuus lõhuti ja lükati ümber Grenaderimäel olevad kolm mälestuskivi. Politsei toona süüdlasi ei tabanud. Jaanuaris mäkerdati need mälestuskivid kaks korda värviga kokku.
Mullu maikuus lõhuti ja lükati ümber Grenaderimäel olevad kolm mälestuskivi. Politsei toona süüdlasi ei tabanud. Jaanuaris mäkerdati need mälestuskivid kaks korda värviga kokku. Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

Tundmatud kurjategijad rüvetasid Ida-Virumaal ööl vastu kolmapäeva taas Sinimäe lahingupaika püstitatud Eesti vabaduse eest langenutele mälestuskive, sarnane kuritegu pandi samas toime ka nädal aega tagasi.

Politsei sai kolmapäeva hommikul teate, et seni tuvastamata inimesed olid sodinud kolme mälestuskivi punase värviga.

Samalaadne juhtum toimus ka 23. jaanuaril, kui politsei sai teate, et Sinimäe alevikus Grenaderimäel asuval Sinimäe memoriaalil rüüstati kolme mälestusmärki.

Ka siis olid kurjategijad pritsinud punast värvi mälestusmärkide suunas, mille tagajärjel oli mälestusmärkide üks külg kaetud üleni punase värviga ning tagaküljele pihustati musta värvi haakrist ja punase värviga X-märk.

Politsei uurib mälestusmärkide rüvetamist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. Sellise teo eest saab karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kurjategijad käisid Grenaderimäel mälestusmärkide kallal ka mullu mais, kui tundmatud kurjategijad lükkasid ümber kolm seal asuvat mälestuskivi. Lisaks rüüstati ka sõjamuuseumi ja maantee ääres asuvaid mälestuskive. Narva-Jõesuu linnavalitsus taastas need mälestusmärgid, kuid politseil kurjategijaid tabada ei õnnestunud.

Pärast seda juhtumit selgus, et mälestusmärkidel polegi juriidilist omanikku ning Narva-Jõesuu linnavalitsus alustas menetlust, et need enda omandisse võtta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles