REPORTAAŽ Betoonist lohehambad valvavad lukustatud silda Narvas (2)

Copy

Nõks enne kella ühtteist kolmapäeva õhtul viimaste hulgas sõiduautoga üle piiri Jaanilinnast Narva pääsenud Juri (59) näolt peegeldub ööpimeduses rahulolu. Sillamäelane on suisa õnnelik, et tal õnnestus just enne kella kukkumist masinaga Eestisse naasta.

Ta oli kursis, et piir suletakse autoliikluseks. «Vaatasin pidevalt kella ja kiirustasin, kuid teeolud olid tugeva udu tõttu keerulised. Pidin sõitma nii 70–80 km/h,» jutustab Juri, kui on telefoni käest pannud, et jagada Postimehele oma muljeid. «Mõtlesin kogu aeg, kas jõuan ja et piiril [Jaanilinnas] võib olla autode järjekord. Aga õnneks ei olnud ja lõpuks kõik lahenes. Helistasingi just naisele ja tütrele, et öelda – olen kodus, sõit läks hästi.»

Järgmise treti – nüüd juba läbi Lõuna-Eesti – teeb ta pooleteise nädala pärast, sest siis tuleb tuua tütar taas Eestisse õpinguid jätkama. «Minu olukorras teatud ebamugavused nüüd on, sest kui varem ületasime piiri siin, siis nüüd tuleb minna kas Luhamaa või Koidula [piiripunkti] kaudu,» märkis Juri, kes sõidutas Narvas kõrgharidust omandava tütre päev varem Venemaale emale külla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles