Isamaa Harjumaa piirkond: automaksu plaanist tuleb loobuda

BNS
Copy
Ummik Tallinnas, pilt on illustratiivne
Ummik Tallinnas, pilt on illustratiivne Foto: Tairo Lutter

Isamaa Harjumaa piirkond pidas kolmapäeval oma korralist üldkogu, märkides poliitilises avalduses, et ära tuleb jätta valitsuskoalitsiooni planeeritav automaks.

Harjumaa piirkonna juhatusse valiti Marju Aolaid, Jaanus Ilumets, Merike Käver, Gerli Lehe, Pelle Pohlak, Priit Põldmäe, Erik Sandla, Valdis Toomast, Jan Trei, Markus Veia ja Renaltini Vilipus.

Piirkonna revisjonikomisjoni moodustavad järgmised kaks aastat Igor Arno, Sirje Kersna-Laht, Darvy Kõdar.

Isamaa volikogu liikmeteks Harjumaalt valiti Marju Aolaid, Mari-Ann Kelam, Gerli Lehe, Pelle Pohlak ja Erik Sandla.

Isamaa Harjumaa piirkonna senine juht Jan Trei sõnas, et ees ootab tihe tööperiood. «Valitud juhatuse ametiaega jäävad nii sellesuvised Euroopa parlamendi kui ka tuleval aastal ees ootavad kohalike omavalitsuste valimised. Töö tugeva tulemuse nimel on juba alanud, asutatud on mitmeid uusi osakondi ning liitunud on tegusaid inimesi, kes valiti täna ka piirkonna juhatusse. Arvamusküsitlused näitavad, et Eesti inimesed usaldavad Isamaa väärtuspõhist poliitikat ja me peame käituma selle usalduse vääriliselt. Meie eesmärk on 2025. kohalike omavalitsuste valimistel panna välja tugevad Isamaa valimisnimekirjad kõigi Harjumaa omavalitsustes.»

Isamaa Harjumaa piirkond toob esile, et konjunktuuriinstituudi värske hinnang Eesti majandusele on hävitav. 55 protsenti Eesti peredest ütles, et nende elujärg on halvenenud, ja 50 protsenti ootab sama käesolevast aastast. Tööpuudus kasvab ja riigis on juba ligi 60 000 registreeritud töötut.

«Eksperdid toovad rohkem kui kahekolmandikulise enamusega selle ebakindluse põhjusena välja valitsuse ebausaldusväärse majanduspoliitika. Kahjuks ei ole signaale, et valitsus oleks huvitatud kursimuutusest. Teisipäeval kogunenud koalitsiooninõukogu jõudis riigi eelarvestrateegia aruteludel vaid ühele otsusele: jätkata arutelusid kuu aja pärast,» seisab isamaalaste poliitilises avalduses.

«Enamgi veel, kolmapäevases „Esimeses stuudios“ teatas üks koalitsioonipoliitik, et oodatakse ära suvine majandusprognoos, et siis sügisel otsuseid langetada. See kõik jääb lootusetult hiljaks. Suur kahju läbi analüüsimata maksu-, aga ka aktsiisi- ja tasude tõusudega on juba tehtud. Nüüd on vaja asuda kiiremas korras tehtud vigu parandama, et taastada ettevõtjate kindlustunne ning vältida inimeste ja perede toimetuleku täiendavat langust,» leiavad isamaalased.

Nende hinnangul tuleb ära jätta plaanitav automaks ning hoida ära juba seadusesse kirja pandud tulumaksutõus 2025. aastast. «Ettevõtlusorganisatsioonidega on vaja pidada dialoogi, mitte neid kahepäevaste kooskõlastustähtaegadega narrida. Ning ministeeriumide tegevuskulusid tuleb otsustavalt kärpida, mitte lükata valitsuse otsustega süvendatud eelarvedefitsiidi katmist Eesti inimeste kanda,» seisab avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles