Eesti sõduritele ostetakse Soomest suur kogus kummikuid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabastega sõdur. Pilt on illustratiivne.
Saabastega sõdur. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti kaitsevägi sammub Soome kummikutes – põhjanaabrite jalatsitootja Berner sõlmis tarnelepingu vähemalt 11 000 talvekummikud saatmiseks Eesti relvajõududele aastateks 2012-2013.

Kaitsevägi maksab talvekummiku paari eest 53,79 eurot ning sellele lisandub 20 protsendi suurune käibemaks.

«Esimese hankelepinguga ostetakse 5500 paari. Kas ja kui palju otsustatakse juurde hankida, ei ole veel otsustatud,» teatas logistikakeskuse teabeohvitser kapten Marek Miil.

Ta seletas, et talvekummikud ostetakse hanke tulemusena, mille võitis Tamrex Ohutuse OÜ ning logistikakeskusel endal ei ole lepingut tootjaga ehk siis Berneriga. Ka eelmine talvekummikute leping oli Tamrex Ohutuse OÜga 2008. aastast kuni 2009. aasta lõpuni. Siis osteti 18 000 paari.

Berner on kindlustanud oma positsiooni sõjaväelastele kummikute tootjana, kirjutas Talouselämä möödunud reedel. Väljaande väitel sõlmis Berner tarnelepingu koguni 14 000 talvesaapa saatmiseks Eesti relvajõududele aastateks 2012-2013.

Talouselämä kinnitusel on kõnealune Eesti tellimus neljas taoline leping – varasemad tarned Eesti, Soome ja Rootsi relvajõududele on olnud aastatel 2007 – 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles