Lasnamäel Punase tänava korteri tulekahjus hukkus mees

BNS
Copy
Illustreeriv foto päästeautost.
Illustreeriv foto päästeautost. Foto: Jürgen Puistaja

Reede hommikul veidi enne kella 8 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Lasnamäel Punase tänava viiekordsest kortermajast tuleb leeke ja musta suitsu – kohale jõudnud päästjad sisenesid põlevasse korterisse jõuga ja leidsid korterist hukkunud mehe.

Esimesena olid kohal Lasnamäe päästjad, kes nägid kolmanda korruse korteri aknast tõusvat suitsu. Päästjad sisenesid trepikotta. Kuna tugeva koputamise peale ust ei avatud, siis siseneti korterisse jõuga. Korterisse pääsemist raskendas tugev turvauks ning samuti polnud ustel numbreid, kuigi see on kohustuslik juba 2021. aasta märtsist.

Paraku leiti korterist hukkunud keskealine mees.

Tulekahju lokaliseeriti vähem kui poole tunniga ning veidi enne kella 9 oli tuli likvideeritud. Lisaks Lasnamäe päästjatele olid kohal ka Kesklinna päästemeeskond ning Lilleküla redelauto.

Päästetööde juhi sõnul puudus korteris korrektselt paigaldatud suitsuandur. Andur polnud lakke paigaldatud ning asus kummuti peal, ilma patareideta. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Päästeamet juhib tähelepanu, et vaid töökorras ja korrektselt paigaldatud suitsuandur päästab elu. Suitsuanduri töökorras olekut saab kontrollida, kui vajutada testnupule vähemalt korra kuus. Aegunud või rikkis andur tuleb välja vahetada.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles