Noortel avaneb võimalus osaleda Tall Ships Races purjeõppeprogrammis (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Georg K6rre

Tallinnas toimub käesoleva aasta suvel esmakordselt rahvusvaheline purjeõpperegatt Tall Ships Races 2024, mis pakub 15–25-aastastele noortele võimalust osaleda purjeõppeprogrammis.

Kandideerimine kestab kuni 11. veebruarini 2024. Kandideerimine ja lisainfo SIIN.

Abilinnapea Tiit Terik märkis, et linn katab noore koolituskulud 700 euro ulatuses ning reisikulud sihtkohta ja tagasi, purjeõppuri enda kanda on osalustasu 300 eurot ja reisikindlustus. «Programmis osalemine on hea võimalus noortele omandada purjetamiskogemus ning seda rahvusvahelises meeskonnas. Lisaks avab õppeprogramm noortele huvilistele uksed merele, kus nad saavad mitte ainult õppida purjetamist, vaid tutvuda ka erinevate kultuuridega ning luua sidemeid üle maailma. See on ainulaadne võimalus avardada oma silmaringi ja omandada väärtuslikke teadmisi pikaaegse kogemusega professionaalse meeskonna käe all,» sõnas Terik.

2023. aasta Tall Ships Races purjeõppur Elisa Vahur omandas kogemuse Den Helderist Hartlepooli ning kelle sõnul kujunes purjeõppe kõige meeldejäävamaks osaks suurepärane seltskond. «Kohtumine uute inimestega erinevatest riikidest ja taustadest tegi kogu kogemuse erakordselt huvitavaks, lõbusaks ja eriliseks. Varahommikused päikesetõusud merel, kokkamise kõrvale lõunased tantsupeod ning õhtused kaardimängud. Need jäävad alatiseks meelde,» rääkis Vahur.

Purjeõppe toetuse saajaks saavad kandideerida noored, kes on võistluse toimumise ajal (29. juuni – 5. august) vanuses 15–25 aastat (k.a) ning elavad rahvastikuregistri andmetel Tallinna linnas.

Osaleda on võimalik purjeõppelaeval ühel regati etapil:

29. juuni – 6. juuli 2024 Klaipedast Helsingisse

6. – 13. juuli 2024 Helsingist Tallinnasse

13. – 20. juuli 2024 Tallinnast Turu linna

20. – 26. juuli 2024 Turu linnast Mariehamni

26. juuli – 4. august 2024 Mariehamnist Szczecinisse

Purjeõppekoolitus viiakse läbi rahvusvahelise regati Tall Ships Races 2024 purjekatel. Laevastiku koosseisu kuuluvad reeglina nii suured ajaloolised purjekad kui ka kaasaegsed ookeanijahid ning iga aluse meeskonnast on vähemalt pooled eri riikidest pärit 15–25-aastased noored, kellest nii mõnigi teeb oma elu esimese meresõidu.

Igal laeval, millel viiakse läbi purjeõppe programm, on pikaaegse kogemusega professionaalne meeskond, kes tagab noore purjetaja turvalisuse ja kvaliteetse programmi läbiviimise.

Tall Ships Races on pikaajalise traditsiooniga rahvusvaheline avamere õpperegatt, mille eesmärk on kaasata ja õpetada noori ning juhtida tähelepanu merekeskkonna hetkeolule ja loodussäästlikkusele.

Regati peakorraldajaks on rahvusvaheline purjeõppeassotsiatsioon Sail Training International. 2024. aasta juulikuus võõrustavad Tall Ships Races laevastikku Tallinna sadamad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles