Lääne-Nigula vald pani politseile kohustuse, mida korrakaitsjad endale ei soovi (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politseis tegelevad koertega koertejuhid, kuid valla koerte ja kasside pidamise eeskirjast kinnipidamise järelevalvet politseinikud endale ei soovi.
Politseis tegelevad koertega koertejuhid, kuid valla koerte ja kasside pidamise eeskirjast kinnipidamise järelevalvet politseinikud endale ei soovi. Foto: Arvet Mägi

Haapsalu politseijaoskond ei ole rahul Lääne-Nigula valla koerte ja kasside pidamise eeskirjaga, mis sätestab, et eeskirja täitmise üle teeb järelevalvet politsei- ja piirivalveamet ning soovitab vallal eeskirja muuta.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin saatis eelmisel nädalal Lääne-Nigula vallavalitsusele kirja, milles juhtis tähelepanu, et valla koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi teostab selle täitmise üle järelevalvet politsei- ja piirivalveamet, kuid see ei ole korrektne.

Taratuhin märkis, et politsei ja piirivalve seadus sätestab politsei ülesanded üksikasjalikult. Seadus sätestab muu hulgas, et politsei ülesanneteks on muude seadusest ja selle alusel antud õigusaktidest tulenevate ülesannete täitmine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles