POSTIMEES UKRAINAS Julmades Krõnkõ lahingutes haavata saanud Eesti sõdur: see on Harmagedoon (21)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Odessa
Uuendatud 6. veebruar 2024, 09:14
Copy
Oleg läks Ukrainale appi eelmise aasta veebruaris. Ta osales ukrainlaste pealetungil lõunarindel ja nüüd aitab kaitsta platsdarmi Dnepri vasakul kaldal.
Oleg läks Ukrainale appi eelmise aasta veebruaris. Ta osales ukrainlaste pealetungil lõunarindel ja nüüd aitab kaitsta platsdarmi Dnepri vasakul kaldal. Foto: Erakogu

See oli mu kõige julmem lahinguülesanne, ütles Eesti vabatahtlik sõdur Ukraina armees Oleg, kutsungiga Eestlane (Estonets). Oleg sai hiljuti haavata lahingus ukrainlaste Krõnkõ-platsdarmil Dnepri jõe vasakul kaldal.

Praegu Odessas haiglas viibiv Oleg kirjeldas Postimehele võitlust Vene armee droonidega, mis lõppes kurvalt: tema kuuemehelisest tiimist hukkusid kaks ja kõik ülejäänud said haavata, osa raskelt.

«See oli paras Harmagedon,» ütles Oleg.

Peipsi äärest, vanausuliste külast pärit Oleg on Postimehe teada ainus Eesti vabatahtlik Ukrainas, kes on sõdinud Hersoni oblastis Dnepri vasakul kaldal. Ukraina sõdurid hoiavad seda mullu sügisel loodud väikest platsdarmi suurte ohvrite hinnaga. Sest selline on käsk – hoida platsdarmi, kust on praegu ukrainlaste jaoks lühim tee Krimmi poolsaareni.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles