Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia sai Mikk Salu (3)

Postimees
Uuendatud 6. veebruar 2024, 16:18
Copy
Meinhard Pulk ja Mikk Salu.
Meinhard Pulk ja Mikk Salu. Foto: Tairo Lutter

Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia sai teisipäeval Postimehe ajakirjanik Mikk Salu, noore ajakirjaniku tiitli pälvis tema kolleeg Meinhard Pulk.

Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi andis Salule preemia üle Postimehe arvamusliidrite lõunal.

Žürii tõstis esile Salu laia ja usaldusväärset kontaktide võrgustikku, mis aitab tal hõlpsalt orienteeruda Eesti poliitika telgitagustes. Tema suurepärane analüüsivõime ja seoste leidmise oskus on andnud Postimehe lugejale väärt teadmisi päevakajaliste sündmuste arengusuundade kohta. Salu tekstid on põhjalikud, samas kergesti loetavad, samuti on ta alati oodatud kommenteerija raadioeetris ja kaamera ees.

Salu oli eelmisel aastal suurepärases loomingulises vormis, osales Postimehe parima uuriva loo võidutiimis ning oli ka arvamuslugude kategoorias nominent, lisas žürii.

Postimehe uudistetoimetuse juhi Georgi Beltadze sõnul paistab aasta noor ajakirjanik Meinhard Pulk silma omadustega, mida noortel ajakirjanikel naljalt ei ole. «Kui keegi on kiire, siis tema on kiirem; kui keegi suudab mitut asja korraga teha, siis tema tohutu töövõime on ennenägematu. Samuti ei jää tal puudu pealehakkamisest ja otsustavusest kriitilistel hetkedel,» iseloomustas Beltadze.

Meinhard Pulk
Meinhard Pulk Foto: Tairo Lutter

«Professionaalselt ja objektiivselt näitas ta koos kolleegidega 2023. aastal lugejatele, et Johanna-Maria Lehtme juhitud Slava Ukraini Ukrainasse viidud abi kohaletoimetamisega on suured probleemid ja küsimused, ning tõestas ka leheveergudel väljatoodud süüdistusi. Nendel lugudel oli tulemus,» tunnustas Beltadze.

Mullu pärjati aasta ajakirjaniku tiitliga Postimehe raudvara, ajakirjanik Jaanus Piirsalu ning noore ajakirjaniku preemia läks tema kolleegile Brita-Maria Alasile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles