PEAMINISTRID KAKLEVAD Ansip: Kallase kiri ei tulnud üllatusena. Otsustan kandideerimise märtsi lõpus (16)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Andrus Ansip ja Kaja Kallas.
Andrus Ansip ja Kaja Kallas. Foto: Remo Tõnismäe

Peaminister Kaja Kallase kiri Euroopa Parlamendi liikmele Andrus Ansipile, kus ta soovitas ekspeaministril Reformierakonna nimekirjas europarlamendi valimistel mitte kandideerida, ei tulnud Ansipile üllatusena.

«Ütleb ta ju isegi, et ta on selle kirja ammu kirjutanud ja siiani kahelnud, kas seda kirja saata. Mingid mõttekatked sellest kirjast jõudsid minuni juba möödunud aastal ja konkreetsemalt tegi Kaja Kallase seisukohad mulle teatavaks erakonna peasekretär pea kolm nädalat tagasi,» lausus Ansip Postimehele saadetud kommentaaris.

Ansip on enda sõnul alati kaitsnud Reformierakonna põhimõtteid, seda maailmavaadet, mis on hoidnud Reformierakonda pikka aega Eesti kõige tugevama erakonnana. «Leian, et Kaja Kallas pole valitsust ega erakonda hästi juhtinud. Reformierakonna aluspõhimõtteid rikkudes on ta kaotanud Eesti rahva usalduse. Usalduse kaotus pole olnud vältimatu, see on konkreetsete tegevuste ja tegemata jätmiste tagajärg.»

Ta jätkas: «Eesti majanduse ja inimeste heaolu allakäiku ei kavatse ma vaikides pealt vaadata. Jään oma seisukohtade juurde. Eesti vajab usaldusväärset valitsust. Selle puudumine praeguses julgeolekuolukorras on julgeolekurisk,» rõhutas Ansip

Ansip juhtis tähelepanu, et Reformierakonna põhikiri ütleb, et erakonnaliikmel on õigus olla eriarvamusel erakonna jooksva poliitika suhtes. «Olen seda õigust kasutanud ja olen seda valmis ka edaspidi kasutama.»

Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimise otsuse langetab Ansip märtsi lõpus. «Kaja Kallase väiklased arusaamad ja soovitus mitte kandideerida pigem motiveerib mind edaspidigi seisma Eesti ja Reformierakonna huvide eest,» lausus Ansip.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles