Brigaadikindral Terras pidas Gruusia riigikaitsekursuste avaloengu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Gruusias töövisiidil olev Eesti kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras kõneles esimeste Gruusia riigikaitsekursuste avaloengus riigikaitsest, riikluse ehitamisest ja julgeoleku väljakutsetest.

«Julgeolek algab igast inimesest, tema perekonnast, kogukonnast ja töökohast, oma roll on selles täita kursuste raames loodavatel suhtevõrgustikel,» ütles Terras kursuslastele.

«Riikliku julgeoleku nurgakivideks on inimesed, kel on julgeolekust ühine arusaam, ühised teadmised ja ühtne ettevalmistus,» lisas ta ja kinnitas, et käimasolev kursus on heaks näiteks, kuidas julgeolek ja inimeste turvatunne arenevad.

Terras kõneles laiapõhjalisest riigikaitsest, tuues näiteid Soomest ja Eestis, ning julgeoleku väljakutsetest muutuvas maailmas.

Terras on 1.-3. aprillini töövisiidil Gruusias, kus ta kohtub sealse kaitseväe juhataja kindralmajor Devi Tchankotadzega, Gruusia parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomisjoni esimehe Givi Targamadzega, Gruusia esimese asekaitseministri Nodar Kharshiladzega, Gruusia asekaitseministri Andro Barnoviga, NATO kontaktbüroo juhataja William Lahuega ja külastab Gruusia sõjaväebaasi Krsanisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles