Riigiprokuratuur sai lõpuks kätte dokumendid Slava Ukraini raha saatusest Ukrainas, ülevaade mittetulundusühingu kahe aasta kulude kohta paljastas aga, et annetajate rahast rasvaseid näppe lakuvad ukrainlaste kõrval ka mitu eestlast, kes aga ise saadud summasid suureks ei pea.

«Püütakse jätta mulje, et pahad on Ukrainas ja nad on kaugel. Väidan, et kogu jama keerati kokku ikka siin,» ütles inimene, kes märkas Slava Ukraini raha kohta avaldatud dokumentides anomaaliaid. Uurimisorganitel on nende koha pealt suu lukus. Postimehele andis niidiotsad kätte Slava Ukraini uue juhtkonna püüd olla raha-asjades läbipaistev.

«[Kriminaal]menetlus on alustatud nende tegevuste kontrollimiseks, mis on toime pandud Eestis,» sõnas riigiprokurör Triinu Olev mullu kevadel, kui selgus, et Slava Ukraini on 1,5 miljonit kandnud Ukraina äriühingule ICC Constructions (ICC), mida kontrollis MTÜ toonase juhi Johanna Maria Lehtmega soojades suhetes olnud Hennadi Vaskiv. Vaid nelja kuuga aitas diil firmale kasvatada 250 000-eurose kasumi.

Kommentaarid (23)
Copy