FOTOD JA VIDEO Tallinna ringteel juhtus jälle suur ahelavarii (13)

Uuendatud 8. veebruar 2024, 12:10
Copy

Tallinna ringtee 3. kilomeetril, pealinna suunduval sõidurajal juhtus neljapäeval ahelavarii, kus 11 sõidukit põrkasid omavahel kokku, mille tõttu oli liiklus kohapeal mitmeks tunniks suletud.

«Täna [kella] 7.50 paiku juhtus ahelavarii. Esialgsetel andmetel oli kokku põrganud 11 sõidukit ning nüüd on Lasnamäe pool tee suletud. Teed on väga libedad ega pea 100 kilomeetrit tunnist sõitma,» ütles hommikul Kuku raadiole Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Sander Leinberg, kes oli ka sündmuspaigal kohal.

«Esialgu tundub, et oli valesti valitud kiirus,» oletas Leinberg avarii põhjuste kohta.

Leinberg sõnas kella 11 ajal Postimehele saadetud kommentaaris, et õnnetuses keegi vigastada ei ole saanud ning tegemist on kindlustusjuhtumiga. «Sündmuskohal toimetasid nii politseinikud, päästjad kui ka kiirabitöötajad. Politseinikud tegid kindlaks, et kõik autojuhid olid kained ja neil oli juhtumisõigus.Esialgsetel andmetel toimus õnnetus libeda tee tõttu, kuid täpne õnnetuse põhjus on veel selgitamisel,» lisas ta.

«Mis puudutab tänast liiklusõnnetust, siis me oleme transpordiametis esialgsetele andmetele tuginedes läbi viinud kiire menetluse. Oleme seisukohal, et kahjuks teehooldaja poolt ei olnud teostatud ennetavat libedustõrjet,» ütles transpordiameti Põhja osakonna juhataja Viktor Kisseljov neljapäeval Vikerraadio saates «Uudis+».

Kisseljov rääkis, et kui patrull-auto kella kuue ajal hommikul selle lõigu läbi sõitis, siis veel libedust ei tuvastatud. «Aga sellegipoolest oli vastu võetud vale otsus teehooldajal ehk et oleks pidanud ikkagi ennetavalt libedustõrjet enne saju algust tegema,» lisas ta.

«Sellega seoses praegu transpordiamet kaalub ka teehooldajale sanktsioone, aga summa veel täpsustub,» lisas Kisseljov.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning tuleb valida teeoludele vastav sõidustiil.

Paljud tallinlased ja harjumaalased said hommikul mobiiltelefonile EE-alarmi ohuteate. Häirekeskus saadab ohust teatava SMSi kindlaks määratud alas viibivatele SIM-kaardiga seadmetele.

Kriisiteade SMSiga. Avarii Tallinna ringteel.
Kriisiteade SMSiga. Avarii Tallinna ringteel. Foto: Erik Prozes

Alles 12. jaanuaril juhtus Tallinna ringteel IKEA lähedal sarnane avarii, kui 17 sõidukit sattus ilmastikuoludest tingitud omavahel kokkupõrkesse. Kohapeal viibinud politseinike sõnul said 11 inimest siiski viga. Neist kaheksa toimetati ka haiglasse.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles