Tallinnas luuakse vabatahtlikest kriisireserv

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna vabatahtlike kriisireservi koolituspäev.
Tallinna vabatahtlike kriisireservi koolituspäev. Foto: Ilja Matusihis

Tallinn loob erinevates linna asutustes töötavatest vabatahtlikest kriisireservi, mille eesmärgiks on pakkuda vajadusel munitsipaalpolitseile tuge ja tagada kohaliku omavalitsuse teenuste toimepidevus, kui linnas peaks tekkima kriisiolukord.

Abilinnapea Tiit Terik rõhutas linna pühendumust kriisikindluse tõstmisel ning elanike turvatunde tagamisel. «Selle saavutamiseks on rida erinevaid tegevusi, alates varjumiskohtade rajamisest ja kerksuskeskuste loomisest kuni kriisvaru planeerimise ja elanike koolitusteni. Linnaasutuste töötajatest koosneva ülelinnalise reservi loomine on samuti üks neist sammudest, mida kriisivalmiduse tõstmiseks teeme,» rääkis Terik.

Kriisideks valmisoleku alase ennetustegevuse ja reaalsete kriiside tekkimisel linnas on munitsipaalpolitseil juhtiv roll. Munitsipaalpolitsei on ka vabatahtlike kriisireservi koordineerija ja koolitaja ning teeb projektis koostööd päästeameti, kaitseliidu, politsei- ja piirivalveameti ning Punase Ristiga.

Munitsipaalpolitsei kriisivalmiduse sektori juhi Margo Irve sõnul on vabatahtlike reserv oluline teenuste toimepidevuse tagamiseks kriisiaegadel. «Erinevad kriisid on meile näidanud, kui oluline on hädaolukorra tekkides nendeks valmis olla. Vabatahtlikud abistavad evakuatsioonikohtades, kriisistaabis või kerksuskeskustes, et tagada omavalitsuse teenuste toimimine ja pakkuda elanikele abi,» selgitas Irve.

Vabatahtlike kriisireserviga liitunud inimestele korraldab munitsipaalpolitsei koolitused, kus õpetatakse evakuatsiooni, esmaabi osutamist, kommunikatsiooni ja muud praktilist tegevust kriisiolukordades. Täna toimuval esimesel baaskoolitusel keskendutakse ohuteavitusele, evakuatsioonile, kriisivalmidusele ja koduste kriisivarude planeerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles