ANALÜÜS Kolonel Merilo esimene töö: kindralite liigutamine (5)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo pole küll mees metsast, aga on siiski üllatav valik kaitseväe juhi kohale.
1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo pole küll mees metsast, aga on siiski üllatav valik kaitseväe juhi kohale. Foto: Marianne Loorents

Kolonel Andrus Merilo esitamine kaitseväe juhiks on omamoodi kompromisslahendus. Ta polnud kellegi jaoks esimene pähe tulnud nimi ega esimene valik, aga erinevalt teistest võimalikest kandidaatidest polnud keegi otseselt ka tema vastu.

Veel detsembris, kui Postimees vestles kaitseminister Hanno Pevkuriga (RE, avalikult polnud seda veel öeldud, aga tema juba teadis, et kaitseväe praegune juhataja kindral Martin Herem on lahkumas – M. S.), rääkis ka Pevkur kõige enam kindralmajor Veiko-Vello Palmist ja brigaadikindral Vahur Karusest.

See ei tähenda, et ta valis ainult nende kahe vahel või et nemad oleks olnud tema soosikud – avalikes sõnavõttudes on Pevkur nimetanud erinevaid nimesid –, aga kuna alates eelmisest suvest on just Palmi ja Karust nimetatud kõige esimesena, peegeldas ka Pevkur avalikkuse ootusi. Sest just nende kahe kohta kõige enam küsiti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles