Asumiseltsid nõuavad Eesti Näituste ala planeeringu lõpetamist (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pirita tee 28 endisele Eesti Näituste alale planeeritakse kinnisvaraarendust, millele on vastu nii naabrid kui ka kodanikeühendused.
Pirita tee 28 endisele Eesti Näituste alale planeeritakse kinnisvaraarendust, millele on vastu nii naabrid kui ka kodanikeühendused. Foto: Madis Veltman

Mitu Pirita seltsi ja muud kodanikeühendust saatsid Tallinna linnavolikogule ja linnavalitsusele kirja, milles paluvad lõpetada Pirita tee 28 detailplaneering, millega nähakse ette uus elurajoon Maarjamäele, endisele Eesti Näituste alale.

Et pöördumisel oleks suurem kaal, on kirjale lisatud eksperdihinnang, mille on koostanud Marek Rannala ja Raul Kalvo liikuvusagentuurist.

«Pöördume Tallinna linnavalitsuse poole ettepanekuga lõpetada Pirita tee 28 detailplaneeringu menetluse, sest planeering ei vasta muuhulgas 15 minuti linna kontseptsioonile ega kliimaeesmärkidele. Planeeringu monofunktsionaalne lahendus soodustab autostumist ja on tervikuna aja- ja asjakohatu. Piirkonda tuleb planeerida tervikuna vastavalt linna ja selle elanike pikaajalistele eesmärkidele ja huvidele,» öeldakse kirjas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles